МЕНЮ
Кошница

Филтри за вода

Филтър за вода – обща информация

Филтър за вода наричаме уред, който служи за улавяне и премахване на твърдите частици от системите за водоснабдяване. В групата на тези твърди частици биха могли да влязат елементи от ръждата, образуваща се по тръбите, както и определени количества глина, почва и пясъци, пренасяни заедно с дъждовната вода. Артикулите от категория „Филтър за вода“ имат множество разнообразни приложения. Когато става въпрос за жилищни сгради, те най-често се използват за премахване на риска от навлизането на механични примеси в крановете и душовете, както и за удължаване живота на другите видове филтри. Но в ресторанти и заведения например е възможно да влязат в употреба филтри за вода, за да се гарантира качеството на предлаганите храни и напитки.

 

Стандартният филтър за вода работи посредством процес, който е популярен като механична филтрация. Чрез механичната филтрация физически се блокира проникването на нежеланите твърди частици в системите за водоснабдяване. На практика вашият филтър за вода ще позволи на водата без никакъв проблем да потече в дома ви, но ще улови носените с нея пясъци и мръсотия. В крайна сметка благодарение на използваните филтри за вода до домакинствата достига вода, която е по-чиста и безопасна както за човешкото здраве, така и за различните уреди и самата водоснабдителна система.  


Филтър за вода – кои са неговите основни приложения?

Артикулите от категория „Филтър за вода“ са важна част от системите за пречистване на вода. Винаги, когато във водата са налични мръсотия, отломки или фини прахови частици, са нужни функциите на качествения филтър за вода. Филтри за вода също така се употребяват за осигуряване ефективната работа на други типове филтри и оборудване за филтриране на вода. Ето някои от основните приложения на стандартния филтър за вода в днешно време:

 

-       филтър за вода: обратна осмоза – част от системите за обратна осмоза винаги е предфилтър за вода. По своята същност обратната осмоза е процес за пречистване на водата, при който тя преминава през полупропусклива мембрана, елиминираща всякакви метали, соли и разтворени твърди вещества. Отхвърлената от мембраната вода се оттича през малък ограничител на потока, който оказва натиск върху самата мембрана и контролира темпото на възстановяване на системата за обратна осмоза. Тук идва ролята на добавения предфилтър за вода, чиято главна задача е да удължи живота и облекчи работата на мембраната, както и да защити ограничителя на потока от запушване, позволявайки нормалното му функциониране.  

-       Филтър за вода: Омекотител за вода- Преди всеки омекотител за вода задължително се поставя седиментен филтър, който да улови песъчинките, ръждите и другите механични примеси във водата, за да им попречи да запушат и съкратят живота на йонообменната смола. С правилния механичен филтър тя може да служи над 10 години.

-       филтър за вода: UV пречистване на вода – филтри за вода са необходими и при UV (ултравиолетовите) системи за пречистване на вода. Тези системи премахват бактериите и вредните микроорганизми от водата посредством увреждане на тяхното ДНК и възпрепятстване на възпроизводството им. Ако обаче съответната вода е мътна и изпълнена с мръсотии и прахови частици, ефективността на процеса намалява значително. Затова е необходимо предварително въпросната вода да премине през надежден филтър за вода, който да я изчисти от подобни елементи.    

-       филтър за вода: удължаване живота на въглеродните филтри – в днешно време въглеродните филтри се използват широко за премахване на хлора и гарантиране свежия вкус на водата. Тези филтри обаче също имат нужда от надеждна поддръжка. Големите количества утайка водят до запушване на въглеродните филтри и значително намаляване на ефективността им. Ако искате да защитите своята инвестиция, направена във въглеродни филтри, и да удължите максимално живота им във времето, ви съветваме да поставите и филтър за вода, който предварително ще се погрижи за необходимото пречистване от прахови частици, отломки и мръсотия. 

-       филтър за вода: филтриране на утайки във всички помещения – свойството на стандартния филтър за вода, свързано с филтриране на утайки, ще ви донесе и още множество разнообразни ползи и преимущества. Утайките съкращават живота на редица домакински уреди (перални машини, съдомиялни и т.н.) и възпрепятстват нормалната работа на кранчетата и душовете. Артикулите от категория „Филтър за вода“ ще предотвратят подобен негативен ефект и ще спомогнат за запазване отличното състояние и функционалност на уредите във всички помещения от вашия дом.   


Защо да закупите филтър за вода от DIO Systems?

DIO Systems е вносител и дистрибутор на пречистватели за вода, които можете да използвате както в къщата или апартамента, така и на работното място. По-надолу ще ви дадем няколко основателни довода да се доверите именно на нас, когато имате нужда от филтър за вода:

 

Филтър за вода от DIO Systems: Гарантирано качество – ние работим само и единствено с реномирани и доказали се в световен мащаб производители. Производители, чиито продукти се отличават с най-високо качество и ефективност на действие. Закупувайки филтър за вода от DIO Systems, можете да бъдете сигурни, че ще получите артикул, който би ви вършил работа в дома, офиса и във всяко друго помещение.

 

Филтър за вода от DIO Systems: Разнообразна продуктова гама -  DIO Systems е в състояние да ви предложи изключително богата и разнообразна гама от артикули в категория „Филтър за вода“. Гама, която напълно ще отговори на изискванията и предпочитанията ви, както и на характеристиките на вашата къща или апартамент. Независимо дали имате нужда от двуколонен или пък от самопочистващ филтър за вода, нашата компания е подходящият избор.

 

Филтър за вода от DIO Systems: Достъпни цени – ние ви осигуряваме не просто достъпни цени, а най-ниските такива на българския пазар, когато става въпрос за артикули от категория „Филтър за вода“. Целта ни е максимално широк кръг от потребители да имат възможността да закупят за своя дом качествен и надежден филтър за вода, както и да сменят въпросния филтър за вода в препоръчваните за това срокове.  

 

Филтър за вода от DIO Systems: Професионална консултация – в случай, че ви трябва професионална консултация във връзка с избора на филтър за вода, не се колебайте да се свържете с екипа на DIO Systems по телефон или имейл. Ние ще ви дадем полезна информация и съвети, които биха ви насочили към най-точния модел филтър за вода за вашите изисквания.     

Душ слушалка с двоен сменяем Филтър: витамин C и минерален филтър Душ слушалка с двоен сменяем Филтър: витамин C и минерален филтър
Промоция
Душ слушалка с двоен филтър- Филтър с витамин C и филтър с турмалин и зеолит.Дизайна подобрява на неръждаема стомана. Филтрирането на водата, с която се къпете е изключително важно за вашата коса и кожа. При къпане с нефилтрирана вода, след изсъхване, по косата и кожата ви остават калциеви и ма..
54,90лв. 34,90лв.
Центробежен филтър за вода Cintropur NW32, 25 микрона, 1 1/4"
Ново
Бързопочистващ се механичен филтър за вода Cintropur NW 32 произведен от висококачествени синтетични материали.  Монтира се на главен водопровод. Пречиства водата от твърди частици - пясък, мътилка, утайки. Предпазва от  замърсяване цялата инсталация и вс..
209,90лв.
Филтърна колона с Кварцов пясък или Активен въглен 50kg Филтърна колона с Кварцов пясък или Активен въглен 50kg
Ново
Филтърна колона за монтаж към водопровода с кварцов пясък или активен въглен.Колоната с Кварцов пясък премахва всички едри замърсители като пясък, ръжда, тиня, кал и други нефини замърсители, които са способни да затлачат водопровода ви. Предимството пред филтрите е в големия обем замърсители, който..
569,90лв.
Нагревателната батерия е произведена от неръждаема стомана, най-висококачествения материал за производство на батерии и се отличава значително от останалите нагреватели със своя дизайн и изработка. Монтажа е изключително лесен, благодарение на универсалния преход. Нужни са ви единствено мека връзка ..
99,90лв.
Двуколонен Филтър За Вода Двуколонен Филтър За Вода
Промоция
Двуколонна система за централно пречистване на водата от едри замърсители. Предназначена е за директно поставаяне на водопровода и е изработена от висококачествена ABS пластмаса. Входящите и изходящи изводи са месингови, с размери: 1/2", 3/4", 1"1. (PP) Полипропиленов филтър с пропускливост 5 микрон..
42,00лв. 29,90лв.
Едноколонна система за централно пречистване на водата от едри замърсители. Предназначена е за директно поставяне на водопровода и е изработена от висококачествена PET пластмаса. Входящите и изходящи изводи са месингови, с размери: 1/2", 3/4", 1"В комплекта не е включен филтър.Резервни филтри:PP- 2...
19,90лв.
Филтър за вода, Двуколонен, 20", Big Blue Филтър за вода, Двуколонен, 20", Big Blue
Ново
Двуколонна система за централно пречистване на водата от неразтворени замърсители.Големия размер на колоните от 50 см позволява по-голям дебит, по-силно филтриране и по-дълъг интервал на обслужване. Предназначена е за директно поставаяне на водопровода и е изработена от висококачествена ABS пластмас..
179,90лв.
Пречиствател За Вода Zoosen Пречиствател За Вода Zoosen
Промоция
Пречиствателят за вода Zoosen е едно от най-компактните и бързи решения за филтриране на водата в дома.5 компонентният филтър Zoosen премахва от чешмяната вода неприятния хлор, лошия вкус и миризмите, утайките и варовичните съединения, като ви дава по-чиста и по-добра на вкус вода за пиене, готвене ..
39,00лв. 23,90лв.
Автоматичния филтър за твърди частици ви осигурява безгрижно и надеждно филтриране на водата, без ангажименти по почистване или подмяна на филтри.Инсталацията е лесна и в комплекта са включени преходи за 3/4" и 1"Филтърът се свързва към обратна вода и се настройва да се промива веднъж за период от 1..
239,90лв.
Самопочистващия центробежен филтър пречиства твърди седиментни частици във водата, като: ПесъчинкиРъждаЕдър варовикКал ДругиСлед натрупване на замърсители във времето, отваряте кранчето на дъното на филтъра и ги източвате в канала (опционално свързване) или в каналаПрепоръчваме филтъра да се ра..
69,90лв.
Центробежен филтър за вода Cintropur NW25, 25 микрона, 1"
Ново
Бързопочистващ се механичен филтър за вода Cintropur NW 25 произведен от висококачествени синтетични материали.  Монтира се на главен водопровод. Пречиства водата от твърди частици - пясък, мътилка, утайки. Предпазва от  замърсяване цялата инсталация и вс..
139,90лв.
Показани са от 1 до 12 от общо 12 резултата на (1 страници)