МЕНЮ
Кошница

Филтри за вода

Филтър за вода – обща информация

Филтър за вода наричаме уред, който служи за улавяне и премахване на твърдите частици от системите за водоснабдяване. В групата на тези твърди частици биха могли да влязат елементи от ръждата, образуваща се по тръбите, както и определени количества глина, почва и пясъци, пренасяни заедно с дъждовната вода. Артикулите от категория „Филтър за вода“ имат множество разнообразни приложения. Когато става въпрос за жилищни сгради, те най-често се използват за премахване на риска от навлизането на механични примеси в крановете и душовете, както и за удължаване живота на другите видове филтри. Но в ресторанти и заведения например е възможно да влязат в употреба филтри за вода, за да се гарантира качеството на предлаганите храни и напитки.

 

Стандартният филтър за вода работи посредством процес, който е популярен като механична филтрация. Чрез механичната филтрация физически се блокира проникването на нежеланите твърди частици в системите за водоснабдяване. На практика вашият филтър за вода ще позволи на водата без никакъв проблем да потече в дома ви, но ще улови носените с нея пясъци и мръсотия. В крайна сметка благодарение на използваните филтри за вода до домакинствата достига вода, която е по-чиста и безопасна както за човешкото здраве, така и за различните уреди и самата водоснабдителна система.  


Филтър за вода – кои са неговите основни приложения?

Артикулите от категория „Филтър за вода“ са важна част от системите за пречистване на вода. Винаги, когато във водата са налични мръсотия, отломки или фини прахови частици, са нужни функциите на качествения филтър за вода. Филтри за вода също така се употребяват за осигуряване ефективната работа на други типове филтри и оборудване за филтриране на вода. Ето някои от основните приложения на стандартния филтър за вода в днешно време:

 

-       филтър за вода: обратна осмоза – част от системите за обратна осмоза винаги е предфилтър за вода. По своята същност обратната осмоза е процес за пречистване на водата, при който тя преминава през полупропусклива мембрана, елиминираща всякакви метали, соли и разтворени твърди вещества. Отхвърлената от мембраната вода се оттича през малък ограничител на потока, който оказва натиск върху самата мембрана и контролира темпото на възстановяване на системата за обратна осмоза. Тук идва ролята на добавения предфилтър за вода, чиято главна задача е да удължи живота и облекчи работата на мембраната, както и да защити ограничителя на потока от запушване, позволявайки нормалното му функциониране.  

-       Филтър за вода: Омекотител за вода- Преди всеки омекотител за вода задължително се поставя седиментен филтър, който да улови песъчинките, ръждите и другите механични примеси във водата, за да им попречи да запушат и съкратят живота на йонообменната смола. С правилния механичен филтър тя може да служи над 10 години.

-       филтър за вода: UV пречистване на вода – филтри за вода са необходими и при UV (ултравиолетовите) системи за пречистване на вода. Тези системи премахват бактериите и вредните микроорганизми от водата посредством увреждане на тяхното ДНК и възпрепятстване на възпроизводството им. Ако обаче съответната вода е мътна и изпълнена с мръсотии и прахови частици, ефективността на процеса намалява значително. Затова е необходимо предварително въпросната вода да премине през надежден филтър за вода, който да я изчисти от подобни елементи.    

-       филтър за вода: удължаване живота на въглеродните филтри – в днешно време въглеродните филтри се използват широко за премахване на хлора и гарантиране свежия вкус на водата. Тези филтри обаче също имат нужда от надеждна поддръжка. Големите количества утайка водят до запушване на въглеродните филтри и значително намаляване на ефективността им. Ако искате да защитите своята инвестиция, направена във въглеродни филтри, и да удължите максимално живота им във времето, ви съветваме да поставите и филтър за вода, който предварително ще се погрижи за необходимото пречистване от прахови частици, отломки и мръсотия. 

-       филтър за вода: филтриране на утайки във всички помещения – свойството на стандартния филтър за вода, свързано с филтриране на утайки, ще ви донесе и още множество разнообразни ползи и преимущества. Утайките съкращават живота на редица домакински уреди (перални машини, съдомиялни и т.н.) и възпрепятстват нормалната работа на кранчетата и душовете. Артикулите от категория „Филтър за вода“ ще предотвратят подобен негативен ефект и ще спомогнат за запазване отличното състояние и функционалност на уредите във всички помещения от вашия дом.   


Защо да закупите филтър за вода от DIO Systems?

DIO Systems е вносител и дистрибутор на пречистватели за вода, които можете да използвате както в къщата или апартамента, така и на работното място. По-надолу ще ви дадем няколко основателни довода да се доверите именно на нас, когато имате нужда от филтър за вода:

 

Филтър за вода от DIO Systems: Гарантирано качество – ние работим само и единствено с реномирани и доказали се в световен мащаб производители. Производители, чиито продукти се отличават с най-високо качество и ефективност на действие. Закупувайки филтър за вода от DIO Systems, можете да бъдете сигурни, че ще получите артикул, който би ви вършил работа в дома, офиса и във всяко друго помещение.

 

Филтър за вода от DIO Systems: Разнообразна продуктова гама -  DIO Systems е в състояние да ви предложи изключително богата и разнообразна гама от артикули в категория „Филтър за вода“. Гама, която напълно ще отговори на изискванията и предпочитанията ви, както и на характеристиките на вашата къща или апартамент. Независимо дали имате нужда от двуколонен или пък от самопочистващ филтър за вода, нашата компания е подходящият избор.

 

Филтър за вода от DIO Systems: Достъпни цени – ние ви осигуряваме не просто достъпни цени, а най-ниските такива на българския пазар, когато става въпрос за артикули от категория „Филтър за вода“. Целта ни е максимално широк кръг от потребители да имат възможността да закупят за своя дом качествен и надежден филтър за вода, както и да сменят въпросния филтър за вода в препоръчваните за това срокове.  

 

Филтър за вода от DIO Systems: Професионална консултация – в случай, че ви трябва професионална консултация във връзка с избора на филтър за вода, не се колебайте да се свържете с екипа на DIO Systems по телефон или имейл. Ние ще ви дадем полезна информация и съвети, които биха ви насочили към най-точния модел филтър за вода за вашите изисквания.     

Двуколонна система за централно пречистване на водата от едри замърсители. Предназначена е за директно поставаяне на водопровода и е изработена от висококачествена ABS пластмаса. Входящите и изходящи изводи са месингови, с размери: 1/2", 3/4", 1"1. (PP) Полипропиленов филтър с пропускливост 5 микрон..
49,90лв.
Едноколонна система за централно пречистване на водата от едри замърсители. Предназначена е за директно поставяне на водопровода и е изработена от висококачествена PET пластмаса. Входящите и изходящи изводи са месингови, с размери: 1/2", 3/4", 1"В комплекта не е включен филтър.Филтри:PP- 3.40 лв.(PP..
24,90лв.
Филтърна колона за монтаж към водопровода с кварцов пясък.Колоната с Кварцов пясък премахва всички едри замърсители като пясък, ръжда, тиня, кал и други нефини замърсители, които са способни да затлачат водопровода ви. Предимството пред филтрите е в големия обем замърсители, който могат да поемат.&n..
730,00лв.
Колоната с Активен въглен е ефективен метод за премахване на миризми, бактерии, спори и вируси във водата.Също така се използва за премахване на хлор и флуор разтворени във водата.Програматора на колоната позволява настройване за обратно промиване на определен период от време или коли..
820,00лв.
Филтърна колона за монтаж към водопровода с 28 литра Katalox Light смола за отнемане на желязо и манган. Колоната ще извършва автоматично обратно промиване на определен период от време.Katalox Light е смола, разработена специално за намаляване на количеството Желязо и Манган във водата.Произ..
999,90лв.
Каната с вместимост 12 литра изпълнява 3 основни функции за водата:1. Филтриране от всички фини замърсители като песъчинки, ръжди, хлор, флуор, бактерии и други.2. Алкализиране на водата до 9.5 ph, което спомага за подържане на алкалния баланс на организма3. Минерализиране на водата чрез 4-те си Фил..
119,90лв.
Душ слушалка с двоен сменяем Филтър: витамин C и минерален филтър Душ слушалка с двоен сменяем Филтър: витамин C и минерален филтър
Промоция
Душ слушалка с двоен филтър- Филтър с витамин C и филтър с турмалин и зеолит.Дизайна подобрява на неръждаема стомана. Филтрирането на водата, с която се къпете е изключително важно за вашата коса и кожа. При къпане с нефилтрирана вода, след изсъхване, по косата и кожата ви остават калциеви и ма..
54,90лв. 34,90лв.
Колонен филтър за централно пречистване на водата от песъчинки, ръжди и други неразтворени замърсители.Големия размер на колоната от 50 см позволява по-голям дебит, по-силно филтриране и по-дълъг интервал на обслужване. Предназначена е за директно поставаяне на водопровода и е изработена от вис..
59,90лв.
Двуколонна система за централно пречистване на водата от неразтворени замърсители.Големия размер на колоните от 50 см позволява по-голям дебит, по-силно филтриране и по-дълъг интервал на обслужване. Предназначена е за директно поставаяне на водопровода и е изработена от висококачествена PP пластмаса..
89,90лв.
Двуколонна система за централно пречистване на водата от неразтворени замърсители.Големия размер на колоните от 50 см позволява по-голям дебит, по-силно филтриране и по-дълъг интервал на обслужване. Предназначена е за директно поставаяне на водопровода и е изработена от висококачествена PP плас..
159,90лв.
Двуколонен филтър за чешма. Свързва се директно към батерията чрез преходник и ви предоставя основно пречистена вода чрез следните 2 степени:1. (PP) Полипропиленов филтър с пропускливост 5 микрона за премахване на едри замърсители2. (CTO) Филтър с пресован активен въглен за редуциране на хлор, мириз..
49,90лв.
Пречиствател За Вода / Филтър за Чешма  Zoosen Пречиствател За Вода / Филтър за Чешма  Zoosen
Промоция
Пречиствателят за вода Zoosen е едно от най-компактните и бързи решения за филтриране на водата в дома.5 компонентният филтър Zoosen премахва от чешмяната вода неприятния хлор, лошия вкус и миризмите, утайките и варовичните съединения, като ви дава по-чиста и по-добра на вкус вода за пиене, готвене ..
39,00лв. 24,90лв.
Филтърът за душ се монтира на извода на смесителя към маркуча за душ. Стандартен размер 3/8" с вътрешна и външна резба.Степени на пречистване:1. Керамичен филтър за премахване на всички неразтворени замърсители до 0.2 микрона, като: Песъчинки, Ръжди, утайки, кал.2. Активен въглен, който редуцир..
29,90лв.
Автоматичния филтър за твърди частици ви осигурява безгрижно и надеждно филтриране на водата, без ангажименти по почистване или подмяна на филтри.Инсталацията е лесна и в комплекта са включени преходи за 3/4" и 1"Филтърът се свързва към обратна вода и се настройва да се промива веднъж за период от 1..
299,90лв.
Самопочистващия центробежен филтър пречиства твърди седиментни частици във водата, като: ПесъчинкиРъждаТиняКал ДругиСлед натрупване на замърсители във времето, отваряте кранчето на дъното на филтъра и ги източвате в канала (опционално свързване) или в кофа. По време на дренирането можете да вър..
89,90лв.
Самопочистващия центробежен филтър пречиства твърди седиментни частици във водата, като:ПесъчинкиРъждаТиняКал ДругиСлед натрупване на замърсители във времето, отваряте кранчето на дъното на филтъра и ги източвате в канала (опционално свързване) или в кофа. По време на източването можете да върт..
149,90лв.
Центробежният филтър Cintropur NW25 е висококачествен механичен филтър, който задържа всички неразтворени замърсители като песъчинки, ръжди, кал и тиня. След като се замърси, филтъра се почиства по 2 начина:1.  Благодарение на центробежен завихрител, по-голямата част от замърсителите се натрупв..
149,90лв.
Самопочистващия центробежен филтър пречиства твърди седиментни частици във водата, като:ПесъчинкиРъждаТиняКал ДругиПрепоръчваме неговото поставяне преди всички омекотителни инсталации, както и на централните водопроводи на Предприятия и Жилищни сгради.След натрупване на замърсители във времето,..
799,90лв.
Центробежният филтър Cintropur NW32 е висококачествен механичен филтър, който задържа всички неразтворени замърсители като песъчинки, ръжди, кал и тиня. След като се замърси, филтъра се почиства по 2 начина:1.  Благодарение на центробежен завихрител, по-голямата част от замърсителите се натрупв..
214,90лв.
Центробежният филтър Cintropur SL160 е компактен механичен филтър, който задържа всички неразтворени замърсители като песъчинки, ръжди, кал и тиня. Той е добър заместител на по-високия клас филтри за вода Cintropur NW, като има всички предимства с изключение на опцията за дрениране и поставяне на ма..
79,90лв.
Центробежният филтър Cintropur SL240 е висококачествен механичен филтър, който задържа всички неразтворени замърсители като песъчинки, ръжди, кал и тиня. Той е добър заместител на по-високия клас филтри за вода Cintropur NW, като има всички предимства с изключение на опцията за дрениране и поставяне..
99,90лв.
Центробежният филтър Cintropur NW400 е висококачествен механичен филтър, който задържа всички неразтворени замърсители като песъчинки, ръжди, кал и тиня. Той е най-малкият от Индустриалната серия на Cintropur, и позволява максимален дебит до л/ч.След като се замърси, филтъра се почиства по 2 начина:..
499,00лв.
Центробежният филтър Cintropur NW500 е висококачествен механичен филтър, който задържа всички неразтворени замърсители като песъчинки, ръжди, кал и тиня. NW500 е част от Индустриалната серия на Cintropur, и позволява максимален дебит до 18000 л/ч. Препоръчваме поставянето на този филтър преди всички..
760,00лв.
Центробежният филтър Cintropur NW800 е висококачествен механичен филтър, който задържа всички неразтворени замърсители като песъчинки, ръжди, кал и тиня. Той е най-големия филтър от Индустриалната серия на Cintropur, и позволява максимален дебит до 32000 л/ч. Препоръчва се за централно водоснабдяван..
1 050,00лв.
Показани са от 1 до 24 от общо 24 резултата на (1 страници)