МЕНЮ
Кошница

Консумативи за UV лампи

Правилната поддръжка с подходящи консумативи гарантира дълъг и продължителен живот на вашите UV лампи. Ние от diosystems.bg напълно осъзнаваме това и предлагаме няколко ключови решения в тази посока.

Как действат таймерите за контакт като основен консуматив за UV лампите

Таймерите се препоръчват като консуматив за UV лампите от гледна точка на преждевременно спиране на тока, при което варовикът от водата остава разтворен в утайка и не изисква специализирано почистване. 

Таймерите за контакт са два основни вида: електронни и механични. Първите разполагат с екран, на който се визуализират настройките, нагласящи се чрез бутони. При механичните вариации това се случва чрез въртящ се механичен елемент, който задава времето и обстоятелствата на изключване.

От гледна точка на дълготрайността обаче, не е препоръчително една UV лампа да се пуска и спира често, нито да работи непрекъснато. Затова може да помислите и за присъединяване на резервно захранване под формата на UPS или друго сходно приспособление.

Каква функция притежават UV пурите като стандартен консуматив за UV лампи

Резервните бактерицидни пури са съвместими с конкретни UV стерилизатори за вода. Притежават различна мощност, измервана във ватове (W), различна дължина и диаметър на пина. Сменят се периодично за максимална производителност на основното устройство.

Какво е важно да знаем за поддръжката и консумативите, предназначени за UV лампи

Бактерицидните приспособления са деликатни, фини и работят оптимално само при постигане на определени условия, така че ако нямате необходимите опит, познания и подготовка, по-добре се консултирайте със специалист, за да не ги повредите.

Добрата грижа за UV лампата започва още от момента на нейното поставяне и монтаж. Трябва да се избере правилното място от гледна точка на водопроводната система и да се осигури перфектен достъп до електричество. В първата около половин година работата ѝ следва да се тества непрекъснато и при наличие на бактерии, да се коригира интензитетът.

Впоследствие обикновено рутинната поддръжка се състои в периодична проверка и подмяна на ключови консумативи като предварителните филтри и излъчващия UV лъчи елементи. 

При въпроси и нужда от допълнителна информация, не се колебайте да се свържете с екипа на онлайн магазин diosystems.bg за съдействие.

Електронния таймер и програматор за контакт позволяват изключване или насрочено пускане и спиране на включените към него уреди. Препоръчваме го към Бактерицидни лампи и Дестилатори за вода (при преждевременно спиране, варовика остава разтворен в утайка и не изисква почистване)..
22,90лв.
Механичен таймер за контакт с настройка до 24 часа.Препоръчва се за регулирано изключване на: Дестилатор за водаБактерицидни лампиБактерициден стерилизатор..
11,90лв.
Резервна бактерицидна пура за UV стерилизатори за вода. Работи като излъчва UVC светлина с дължина на вълната 253,7 nm.Резервните пури са със захранване с 4 пина от единия край на пурата.Цени: 6W - 25 лв.25W - 45 лв.55W - 55 лв.Живот: до 8000 часаРазмери:Диаметър за всички вариатни -  20 м..
25,00лв.
Показани са от 1 до 3 от общо 3 резултата на (1 страници)