МЕНЮ
Кошница

Бактерицидни лампи

Бактерицидна лампа – същност

 

Бактерицидна лампа наричаме лампа, която излъчва UVC светлина и служи за унищожаването на вирусите, бактериите и микроорганизмите в затворените помещения и пространства, Въздуха, Водата, опаковките за храни и други. Тя се препоръчва за места, на които редовно е налице голямо струпване на хора. Можем да кажем, че бактерицидни лампи се употребяват още от края на 19-ти век. За този период от време обаче продуктовата им гама се е развила значително и днешните модели бактерицидни лампи се отличават с много по-висока ефективност и по-разнообразни функции. В следващите редове ще покажем повече за ползите, преимуществата и добрите практики при използването на бактерицидни лампи. В допълнение, ще разберете защо закупуването на бактерицидни лампи от DIO Systems е оптималната за вас опция на пазара. 

Как работи стандартната бактерицидна лампа?


В основата на механизма за работа на стандартната бактерицидна лампа е излъчването на UVC вълни с дължина 253.7nm. Те доказано унищожават всички вируси и бактерии във въздуха и по повърхностите, които облъчват. При този процес тя отделя и озон – той е вреден за човека, но унищожава вирусите, бактериите и вредните микроорганизми в местата, където не могат да проникнат UVC лъчите (например под маси, столове, бюра и т.н.). Нужно е обаче проветряване на помещението след всяко едно използване на вашата бактерицидна лампа, тъй като озона е вреден за човека. Някои модели бактерицидни лампи се предлагат с пури без излъчване на озон. Те имат филтър в стъклото, който спира лъчите с 185nm дължина на вълната и не позволява отделянето на озон. Тези пури се прилагат и в нашите бактерицидни стерилизатори за постоянна работа, които ограничават UVC светлината в своята неръждаема кутия и стерилизират въздуха прекаран през тях от вентилатор. Те не произвеждат озон и могат да работят в присъствието на хора.

 

Кои са ползите и преимуществата от употребата на бактерицидни лампи?

 

Няколко са основните ползи и преимущества, които бихте получили от употребата на бактерицидни лампи. Сред тях са доказаното и ефективно унищожаване на вирусите и микробите, ниската консумация на енергия, както и възможността да бъде избран точният модел бактерицидна лампа според големината на вашето помещение. Ето какво трябва да знаете за всяко от споменатите предимства на стандартната бактерицидна лампа:

 

1.    Бактерицидни лампи: Унищожаване на вирусите и микробите – на първо място, артикулите от категория „Бактерицидни лампи“ са доказано ефективни по отношение унищожаването на всички вируси, бактерии и вредни микроорганизми в помещението. Използвайки бактерицидни лампи във вашия дом или пък на работното си място, вие ще намалите до минимум риска от прихващане на различни заболявания и зарази.

2.    Бактерицидни лампи: Ниска консумация на енергия – качествените модели бактерицидни лампи се отличават с ниска консумация на енергия по време на своята работа. В този смисъл те ще ви донесат отлични резултати по отношение подобряване на вашата ежедневна среда на живот, без да ви костват големи разходи във финансов аспект.

3.    Бактерицидни лампи: Възможност за избор според големината на помещението – всеки един модел бактерицидна лампа си върви с точна информация за каква големина на помещенията (в квадратни метри) е предназначен. Това ще ви улесни много в процеса по избор на бактерицидни лампи за вашите нужди. На пазара със сигурност ще откриете бактерицидни лампи за всички места, на които има нужда от пречистване на средата – къщи и апартаменти, офиси и бизнес сгради, заведения и хотели, търговски и производствени помещения, и т.н.


Бактерицидни лампи – полезни съвети и практики

 

Продължаваме с няколко полезни съвета и практики, следването на които би ви позволило да използвате закупената бактерицидна лампа по възможно най-ефективен и безопасен за вас и вашите близки начин. Вижте точно какво имаме предвид:

 

-       бактерицидни лампи: условия за ефективна работа – няколко са условията, които трябва да бъдат изпълнени за максимално ефективно протичане на работата на вашата бактерицидна лампа и унищожаване на всички вируси, бактерии и микроорганизми наоколо. Между половин и 1 час е препоръчителният период от време за работа с оглед постигане на набелязаните резултати. В рамките на въпросния период от време вратите и прозорците на помещението е нужно да бъдат затворени. Процедурата се практикува 2-5 пъти седмично, когато става въпрос за домашното пространство или всекидневно при използване в публична сграда.

-       бактерицидни лампи от отворен тип: без хора, домашни любимци и цветя – от изключително голямо значение е да запомните, че по време на работата на артикулите от категория „Бактерицидна лампа“ в съответното помещение не бива да има никакви хора или домашни любимци. UVC лъчите, издавани от отворен тип бактерицидна лампа, имат доста вредно въздействие върху очите и е възможно да причинят осветяване, сравнимо с това при работа със заваръчен апарат без използване на маска.

-       Бактерицидни стерилизатори- ефективно решение за пречистване на въздуха в присъствие на хора, без да се налага да компрометирате работния си процес. Затворените е неръждаема кутия пури не могат да навредят на хората, домашните любимци и цветята. Те също не отделят вреден озон, а ефективността се осигурява от специално оразмерен вентилатор за всеки модел.

-       бактерицидни лампи: проветряване – за да се елиминира напълно негативното въздействие от вашата бактерицидна лампа, след края на работата й трябва да бъде извършено проветряване. Отворете широко прозорците за период от около поне 20 минути, за да сте сигурни, че няма никакъв риск за вас и вашите близки хора.

 

Защо да закупите бактерицидна лампа от DIO Systems?

 

DIO Systems е вносител, производител и дистрибутор на пречистватели за вода, както и на уреди за подобряване на ежедневната среда за живот и работа. Част от тези уреди са и артикулите от категория „Бактерицидна лампа“, благодарение на които ще си гарантирате значително по-здравословна и изчистена от вируси, бактерии и вредни микроорганизми среда.

 

DIO Systems ви предлага различни модели бактерицидна лампа за помещения от 25 до 200 кв.м. Произвеждаме лампи от отворен тип за стерилизация на повърхности без присъствие на хора и Стерилизатори на въздух, които се ползват в присъствието на хора. Всички лампи имат 2 години гаранция и разполагаме със сервиз.

 

Всички артикули от категория „Бактерицидна лампа“, налични при нас, се предлагат на пазара на напълно достъпни и конкурентни цени. Цени, които позволяват на всеки един потребител, желаещ да пречисти ежедневната си среда от вредните микроорганизми, да направи инвестиция в такъв тип уред.

 

И не на последно място, ако преди осъществяване на покупка се нуждаете от професионална помощ и консултация, без колебание се обърнете към екипа на DIO Systems. По телефон или имейл ще отговорим на всички ваши въпроси, свързани с избора на точния модел бактерицидна лампа, както и с ефективната и безопасна употреба на уреда впоследствие

Пречиствател на Въздух DIO AIR, 5-степенен, Йонизатор, UV Пречиствател на Въздух DIO AIR, 5-степенен, Йонизатор, UV
Промоция
Пречиствателят на въздух е иновативно решение за борбата с фините прахови частици, неприятните миризми, цигарения дим, бактериите и други замърсители във въздуха.  DIO AIR осигурява чист въздух за помещения от 50 м2 и има производителност 180 куб.м. пречистен въздух за час. 5-степенната му филт..
279,00лв. 219,90лв.
Настолна Бактерицидна UVC лампа Biogenis, 38w, 60 кв.м., Вграден таймер, С озон Настолна Бактерицидна UVC лампа Biogenis, 38w, 60 кв.м., Вграден таймер, С озон
Промоция
Настолната UVC лампа ви осигурява мобилност и отменя ангажимента за спиране с вградения таймер. В комплекта е включено и дистанционно, с което можете да я ползвате от разстояние. Лампата Biogenis покрива помещения с площ до 60 кв.м. и има 2 години гаранция. Лампата Biogenis произвежда озон, който е ..
119,90лв. 59,90лв.
Бактерицидния стерилизатор е създаден с цел да дезинфекцира в присъствието на хора в помещението. Корпуса от неръждаема стомана оставя в себе си и отразява UVC лъчите от безозоновите пури Osram Ledvance, които унищожават всички вируси, бактерии, спори и други микроорганизми във въздуха. Вентила..
299,90лв.
Метална Бактерицидна UVC лампа Biogenis, 150w, 200кв.м, Вграден таймер Метална Бактерицидна UVC лампа Biogenis, 150w, 200кв.м, Вграден таймер
Промоция
Настолната UVC лампа ви осигурява мобилност и отменя ангажимента за спиране с вградения таймер. В комплекта е включено и дистанционно, с което можете да я ползвате от разстояние.Лампата Biogenis 150W покрива помещения с площ до 200 кв.м. и има 2 години гаранция.Изработена е с висококачествен метален..
149,90лв. 99,90лв.
Метална Бактерицидна UVC лампа Biogenis, 60w, 90 кв.м. Вграден таймер, Без Озон Метална Бактерицидна UVC лампа Biogenis, 60w, 90 кв.м. Вграден таймер, Без Озон
Промоция
Настолната UVC лампа ви осигурява мобилност и отменя ангажимента за спиране с вградения таймер. В комплекта е включено и дистанционно, с което можете да я ползвате от разстояние.Лампата Biogenis 60W покрива помещения с площ до 90 кв.м. и има 2 години гаранция. Изработена е с висококачествен метален ..
199,90лв. 79,90лв.
Бактерицидния стерилизатор е създаден с цел да дезинфекцира в присъствието на хора в помещението. Корпуса от неръждаема стомана оставя в себе си и отразява UVC лъчите от безозоновите пури Osram Ledvance, които унищожават всички вируси, бактерии, спори и други микроорганизми във въздуха. Вентила..
359,90лв.
Бактерицидния стерилизатор е създаден с цел да дезинфекцира в присъствието на хора в помещението. Корпуса от неръждаема стомана оставя в себе си и отразява UVC лъчите от безозоновите пури Osram Ledvance, които унищожават всички вируси, бактерии, спори и други микроорганизми във въздуха. Вентила..
449,90лв.
Бактерицидна UVC лампа OSRAM 15W 45см, 25 кв.м Бактерицидна UVC лампа OSRAM 15W 45см, 25 кв.м
Промоция
Бактерицидната лампа OSRAM Ledvance е най-качественият избор на стерилизационна лампа за монтаж на стена или таван, за помещения до 25 кв.м. Тя може да се ползва и като настолна и има 2 години гаранция.Оборудвана е с висококачествени UVC пури OSRAM Ledvance, произведени в Русия. Телата и електроника..
149,90лв. 69,90лв.
Бактерицидна UVC лампа OSRAM 30W 90 см, 45 кв.м. Бактерицидна UVC лампа OSRAM 30W 90 см, 45 кв.м.
Промоция
Бактерицидните лампи се използват от края на 19-ти век. Те са най-доброто решение за унищожаването на всички вируси, бактерии, микроорганизми, спори и формалдехиди във вашия дом, кабинет или офис. Особено се препоръчва за помещения, в които има постоянно текучество на хора или струпване на големи гр..
119,90лв. 89,90лв.
Пулсов Оксиметър DIO Пулсов Оксиметър DIO
Промоция
Сертифициран оксиметър. В комплекта са включени батерии и има индикатор за наличния зарядЦветен дисплей, с въртене на индикаторите в 4 посоки и постоянно показана сфигмограма (линия на пулса) с памет 5 секунди.Индикатор за Пулс и Сатурация на кислород в кръвта.Характеристики:Сертификат за качес..
39,90лв. 29,90лв.
Показани са от 1 до 10 от общо 10 резултата на (1 страници)