МЕНЮ
Кошница

Пречистватели на въздух

Пречиствателите за въздух са полезни съвременни устройства, намиращи място в различен тип помещения, които активно премахват замърсители и алергени, за да гарантират, че въздухът, който дишаме, е чист и здравословен.

Каква е функцията на пречиствателите за въздух

Пречиствателите на въздух използват усъвършенствани технологии за филтриране за улавяне и елиминиране на частици във въздуха като прах, частици от домашни любимци и дори микроскопични замърсители. Някои модели се борят и с миризми и вредни газове, като предоставят цялостно решение за подобряване на качеството на въздуха в затворени помещения.

Предимства на пречиствателите на въздуха

Основните плюсове от употребата им по мнението на експерти са:

  • Облекчаване на алергиите: устройствата облекчават страдащите от алергии, като ефективно намаляват наличието на алергени, които могат да предизвикат респираторни проблеми;

  • Респираторно здраве: чрез премахване на частици и замърсители, пречиствателите на въздуха допринасят за подобряване на респираторното здраве, особено за хора с астма или други дихателни заболявания;

  • Премахване на миризмата: благодарение на тях изчезват трайно всякакви миризми от готвене, домашни любимци или други източници. Въздухопречиствателите с филтри с активен въглен неутрализират неприятните миризми, създавайки по-свежа жизнена среда;

  • Спокоен сън: устройствата обикновено работят тихо, осигурявайки спокоен сън, като същевременно активно подобряват качеството на въздуха във вашата спалня.

Защо имате нужда от пречиствател на въздух

Качеството на въздуха на закрито има значение

Парадоксално или не, вътрешният въздух често е по-замърсен от външния, което прави устройствата ключови за поддържането на здравословно жилищно пространство. Намалете риска от респираторни проблеми и създайте среда, в която ще се чувствате максимално комфортно.

Сезонни алергии и не само

Приспособленията са подходящи, ако страдате от сезонни или целогодишни алергии, както и ако имате друг тип респираторни проблеми, които затрудняват ежедневието ви и влошават качеството на живот и продуктивността ви.

Защитете близките си

Инвестицията в пречиствател на въздух е влагане в здравето и благополучието на вашето семейство. Създайте убежище, където любимите хора ще се чувстват перфектно и ще имат всички предпоставки за поддържане на една по-здравословна жизнена среда, без въздействието на замърсителите.

Как да изберем подходящ пречиствател за въздух

Инвестирането в пречиствател на въздуха е важна стъпка към създаването на по-здравословна жизнена среда. За да сте сигурни, че ще направите правилния избор за индивидуалните си потребности, вземете предвид следните фактори.

Размерът на стаята има значение

Определете квадратурата на помещението, където планирате да използвате пречиствателя на въздуха. Различните устройства са предназначени за различни размери помещения. Изборът на пречиствател с подходяща скорост на подаване на чист въздух (CADR) за вашата стая гарантира оптимална производителност.

Технология за филтриране

Запознайте се по-подробно с технологията за филтриране, използвана в пречиствателя на въздуха. Високоефективните филтри за прахови частици (HEPA) са много подходящи за улавянето на малки частици, докато филтрите с активен въглен са отлични при улавянето на миризми и газове. Някои модели разполагат и с UV-C светлина или йонизатори за допълнително пречистване.

Подмяна и поддръжка на филтъра

Проверете доколко лесна е последващата смяна на филтъра и цялостната поддръжка. Търсете пречистватели на въздуха с лесно достъпни и сменяеми филтри. Прозрачният индикатор за смяна на филтъра също може да бъде полезна функция за осигуряване на навременна грижа. Ния от онлайн магазин diosystems.bg разполагаме с богата гама от резервни части и сервиз, който да обезпечи всичките ви гаранционни и следгаранционни нужди.

Нива на шум

Помислете за нивото на шума на въздухопречиствателя, особено ако планирате да го използвате в спални или други тихи помещения. Много съвременни пречистватели са проектирани да работят тихо, като осигуряват ефективна филтрация, без да причиняват смущения за хората.

Енергийна ефективност

Изберете енергийно ефективно устройство, за да поддържате оперативните разходи за електричество под контрол.

Допълнителни функции

Някои приспособления се предлагат с програмируеми таймери, няколко скорости на вентилатора, сензори за качество на въздуха и интелигентна връзка за дистанционно управление чрез мобилни приложения. Преценете кои функции са ценни за вашите конкретни нужди.

Специфики на алергени и замърсители

Идентифицирайте конкретните алергени или замърсители, към които искате да се насочите. Различните пречистватели на въздух се справят отлично с отстраняването на конкретни видове частици. Ако частиците от домашни любимци или алергените са проблем, изберете пречиствател с HEPA филтър. Ако миризмите са проблем, филтърът с активен въглен би бил по-подходящ.

Съображения за разходи и бюджет

Докато първоначалната цена е важна, вземете предвид и дългосрочните разходи, като например разходите за подмяна на филтъра. Малко по-висока първоначална инвестиция в пречиствател на въздух с по-ниски разходи за поддръжка обикновено е по-правилно решение в дългосрочен план.

Репутация на марката производител

Проучете репутацията на марката и прочетете отзивите на клиентите. Една утвърдена компания с положителни отзиви е по-вероятно да предложи надежден и ефективен пречиствател на въздуха. Обърнете внимание на отзивите относно нивата на шума, издръжливостта и цялостната производителност.

Гаранция и поддръжка

Проверете гаранцията, предлагана от производителя. По-дългият гаранционен срок показва доверието на производителя в техния продукт. Освен това надеждната поддръжка на клиенти гарантира, че можете да получите помощ, ако срещнете проблеми с вашия пречиствател на въздух.

Пречистватели и овлажнители на въздух: динамично 2 в 1 дуо

Подобрете допълнително вашата вътрешна среда, като се възползвате от нашата гама от комбинирани устройства: пречистватели и овлажнители за въздух. Докато първите се фокусират върху чистотата, овлажнителите добавят влага, предотвратявайки сухота, която може да доведе до дихателен дискомфорт. Когато се използват заедно, пречиствателите и овлажнителите създават хармоничен баланс, осигурявайки оптимално качество на въздуха във вашия дом или офис.

Дишайте по-чисто, живейте по-здравословно: разгледайте колекция от пречистватели за въздух на онлайн магазин diosystems.bg и направете първата стъпка към по-пълноценен начин на живот.

Пречиствател на Въздух DIO AIR, 5-степенен, Йонизатор, UV Пречиствател на Въздух DIO AIR, 5-степенен, Йонизатор, UV
Промоция
Пречиствателят на въздух е иновативно решение за борбата с фините прахови частици, неприятните миризми, цигарения дим, бактериите и други замърсители във въздуха.  DIO AIR осигурява чист въздух за помещения от 50 м2 и има производителност 180 куб.м. пречистен въздух за час. 5-степенната му филт..
279,00лв. 219,90лв.
Пречиствател на въздух DIO AIR Pro, 5-степенен, Йонизатор, UV, 50 кв.м. Пречиствател на въздух DIO AIR Pro, 5-степенен, Йонизатор, UV, 50 кв.м.
Промоция
Пречиствателят на въздух е иновативно решение за борбата с фините прахови частици, неприятните миризми, цигарения дим, бактериите и други замърсители във въздуха. DIO AIR осигурява чист въздух за помещения от 50 м2 и има производителност 180 куб.м. пречистен въздух за час. 5-степенната му филтрацион..
299,90лв. 249,90лв.
Пречиствател и овлажнител на въздух DIO AIR 2in1, до 100 кв.м., Wifi
Промоция
Пречиствателят на въздух DIO Air 2in1 е най-високият клас пречиствател, който предлагаме. Неговата висока производителност от 488 куб.м въздух за час позволява пълно пречистване на въздуха в помещения до 100 кв.м. Има редица предимства като Wifi управление, Функция за овлажняване на въздуха, индикат..
699,90лв. 639,90лв.
Пречиствател на въздух DIO AIR MINI, 4-степенен, с Йонизатор Пречиствател на въздух DIO AIR MINI, 4-степенен, с Йонизатор
Промоция
Mini е най-малкия пречиствател на въздух от гамата на DIO Systems.Препоръчва се за използване в помещения до 15 кв.м или в автомобил, като премахва ефективно, фини прахови частици, цигарен дим, миризми, спори, полени и други.Използва заряд на 5V, като в комплекта е включен удобен адаптор за автомоби..
109,90лв. 69,90лв.
Показани са от 1 до 4 от общо 4 резултата на (1 страници)