МЕНЮ
Кошница

Омекотители за вода

Омекотител за вода – същност и значение

„Твърда вода“ наричаме вода, в която се съдържат големи количества калциеви и магнезиеви йони. Такава вода може да доведе до запушване на водопроводните тръби, задръстване на перални, миялни машинни, батерии, душове и до още редица неприятни последствия във вашия дом, офис или каквото и да било друго помещение. За да избегнете тази опасност, би било добре да се сдобиете с качествен омекотител за вода. Уред, който има свойството да отстранява калциевите и магнезиевите йони, и да осъществява процеса по т.нар. „омекотяване“. В следващите редове ще разберете малко повече за ползите и преимуществата, които са способни да ви донесат артикулите от категория „Омекотител за вода“.


Ползи и преимущества от употребата на омекотител за вода  

Ползите и преимуществата от употребата на омекотител за вода могат да се разгледат в няколко основни аспекта. Сред тях са надеждната защита на водопроводните тръби и на домашните електроуреди, работещи с вода, както и намаляването на битовите сметки. Ето какво трябва да знаете за споменатите функции на стандартния омекотител за вода:

 

-       омекотител за вода: удължаване живота на домакинските уреди – варовикът, натрупван вследствие използването на твърда вода, има негативен ефект върху основни домакински уреди, като например пералните, климатичните инсталации на водна основа и т.н. Употребата на омекотител за вода ще ви помогне не само да направите работата на тези уреди значително по-надеждна и ефективна, но и също така да удължите живота им във времето.

-       омекотител за вода: защита водопроводните тръби – друго важно предназначение на омекотител за вода е осигуряването на надеждна защита на водопроводните тръби. Твърдата вода би могла да доведе до запушвания на въпросните тръби, причинявайки значителни проблеми в дома или офиса ви. Благодарение на омекотител за вода ще запазите отличното състояние на водопроводните тръби за дълги години напред.

-       омекотител за вода: ползи за човешката кожа – ползите от използването на омекотител за вода съвсем не спират дотук. Закупувайки омекотител за вода, ще си гарантирате сериозен благоприятен ефект за вашата кожа, която постоянно е изложена на контакт с водата. Научно доказано е, че меката вода не изсушава кожата при миене. Освен това ще имате възможност да се насладите на приятното хлъзгаво усещане при употреба на сапун, като желаният ефект на дезинфекциране се постига с доста по-малки количества от него.

-       омекотител за вода: намаляване на битовите сметки – ако търсите ефективни начини за намаляване на своите битови сметки, инвестицията в омекотител за вода би била чудесен вариант за вас. Натрупването на варовик във водните тръби води до намаляване ефективността на горещите котли и резервоари в съответната къща или апартамент. Посредством омекотител за вода ще възвърнете нормалната ефективност на въпросните уреди, а това ще се отрази положително на вашите битови сметки.


Омекотител за вода – механизъм на действие

Компактният омекотител за вода се състои от висок и тесен резервоар, пълен с йонообменна смола, сложен в друг, по-широк съд за таблетирана сол. Отрицателният заряд на смолата привлича положително заредените калциеви и магнезиеви йони, за да се осъществи процесът по йонообмен. След като въпросният процес завърши, омекотената вода излиза от резервоара и потича във водните системи на цялата къща или апартамент.

 

Резервоарът е свързан със съда за таблетирана сол посредством малка зареждаща тръба. Когато йонообменната смола достигне своя максимален капацитет и не е способна да привлича повече минерални йони, идва времето тя да бъде регенерирана. Това става посредством половинчасово промиване със солен разтвор, идващ от дъното на съда за таблетирана сол. Автоматичният програматор на вашия омекотител за вода ще се погрижи процесът по регениране да се извърши през нощта, за да не бъде възпрепятствана по никакъв начин консумацията на вода за ежедневните ви дейности.

Често задавани въпроси за омекотител за вода 

 

Къде трябва да бъде инсталиран? Най-логично би било да инсталирате новия си омекотител за вода на входа на водата спрямо вашата къща или апартамент. В зависимост от структурата и особеностите на водните системи във вашия дом, бихте могли да го инсталирате в мазето, гаража, банята, кухнята или килера. Монтажът може да бъде и скрит, в зависимост от разположението.

Заслужава ли си инвестицията във финансов аспект? Да, определено инвестицията в омекотител за вода си заслужава напълно. Разходите за поддръжка на омекотител за вода са свързани най-вече със закупуването на таблетирана сол и са съвсем минимални (около 6-8 лв. на месец). В пъти повече разходи ще спестите благодарение на удължаването срока на експлоатация на вашите бойлери, перални, миялни машини, батерии, водопроводи, водонагревни кани , както и на намаляването на ежемесечните битови сметки.

Има ли нужда уредът от допълнително почистване? В общия случай автоматизираният процес по регенериране и почистване на омекотител за вода е напълно достатъчен.

Защо да закупите омекотител за вода от DIO Systems?

DIO Systems е вносител и дистрибутор на пречистватели за вода в дома и на работното място. Ние ще ви предоставим богата и разнообразна гама уреди от този тип, включително и омекотител за вода. Вижте няколко основателни причини да закупите омекотител за вода именно от нас:

Омекотител за вода от DIO Systems: Доказан бранд -  DIO Systems предлага на българския пазар няколко модела омекотител за вода, които са част от каталога на марката KEMAN. Бранд за екологични технологии, доказал през последното десетилетие надеждността и ефективността на своите продукти. Компанията притежава над 10 китайски патента за иновации, а продуктите й се предлагат в повече от 30 страни по света, непрекъснато разширявайки своя пазарен дял в сектора.  

Омекотител за вода от DIO Systems: Високо качество и модерен дизайн – всеки един модел омекотител за вода на KEMAN се отличава с изключително високо качество. Качество, което ще ви гарантира получаване на вода с желаните характеристики. В същото време ще получите омекотител за вода с модерен дизайн, улесняващ неговото пренасяне и позволяващ му да се впише напълно в съвременните домове.

Омекотител за вода от DIO Systems: Най-ниските цени - DIO Systems осигурява на клиентите си най-ниските цени на българския пазар, когато става въпрос за пречистватели за вода. Нашата цел е да предоставим оптимално съотношение между качество и цена, така че уредите ни да достигнат до възможно най-широк кръг от потребители, гарантирайки максимални ползи за техния живот и ежедневие. 

Омекотител за вода от DIO Systems: Гаранция – всеки модел омекотител за вода, предлаган от DIO Systems, върви със солидна гаранция. Гаранция, която е ясно доказателство за качеството и надеждността на съответния омекотител за вода и ви дава сигурност, че ще можете да гo използвате за дълъг период от време.

Омекотител за вода от DIO Systems: Допълнителни аксесоари – за да гарантирате максималната ефективност на вашия омекотител за вода, е нужно да закупите и някои допълнителни аксесоари към него. Преди да вкарате в употреба вашия нов омекотител за вода, трябва задължително да поставите на входящата главна тръба седиментен филтър за твърди частици. Той ще филтрира частиците от пясък и ръжда, както и всички други забележими физически частици във водата, за да може безпроблемно да стартира работата на закупения омекотител за вода. DIO Systems е в състояние да ви предложи изключително разнообразна гама от аксесоари от тази категория – филтърни колони, самопочистващи се филтри и автоматични филтри.

Омекотител За Вода Keman Soft D 1500 Л/Ч, 20л йонообменна смолаSoft D е най-разпространения Омекотител за средни апартаменти и къщи с 4-членни семейства. Високия и тесен дизайн позволява прибран монтаж и рядко допълване на сол, заради големия 25-литров резервоар. Той може да омекоти до 1500 литра во..
889,90лв.
Омекотител За Вода Keman Soft C2, 500 Л/Ч, 6.5 литра Йонообменна смолаС компактните си размери, омекотилтелят Soft C2 е най-добрия вариант за скрит монтаж в индивидуална кухня/баня или за захранване с омекотена вода на кафе машини, миялни, перални и други уреди. Ефективната производителност на уреда..
659,90лв.
Омекотител За Вода Keman Soft T Carbon 4000Л/Ч, 30Л йонообменна смола+ 2 колони с активен въглен х 6 kg,Keman Soft Carbon е уникален Омекотител, който благодарение на 2-та си вградени колонни филтъра с активен въглен, не само премахва калциевите и магнезиевите йони, а и разтворените във водата хлор ..
1 779,90лв.
Омекотител за вода Keman Soft V1, 15 литра йонообменна смолаSoft V1 e най-добрия омекотител за вода за апартамент с 3-5 жители и потребление 18-19 куб.м. за месец. Основното му предимство са компактните размери, които позволяват монтаж в малки пространства, дори в шкафчето на банята или кухнята ви. ..
869,90лв.
Омекотител За Вода Keman Soft V2 2000 Л/Ч, 30л йонообменна смолаSoft V2 е омекотител за вода предназначен за жилищни сгради с 5-8 живущи и консумация 35-40 куб.м. за месец. С предварително заредената си 30 литра смола, той може да омекоти до 2000 литра вода за час.Омекотителят за вода премахва от во..
1 129,90лв.
Омекотител За Вода Keman Soft A 3500 Л/Ч, 35л йонообменна смолаSoft A е най-големия предлаган от нас Омекотител за вода. С капацитета си от 35 литра смола, той може да омекоти до 3500 литра вода за час. Той е перфектен за голяма къща с над 6 обитателя или за производство, търговски обект, производст..
1 199,90лв.
Омекотител за вода с 50 литра йонообменна смола от 2 части- Съд за смола и съд за солен разтвор. Гамата омекотители за вода с 2 отделни съда се използва за по-големи обекти като: Хотели, Жилищни сгради с над 10 обитателя, Промишлени предприятия, Публични сгради, Автомивки и други обекти с необх..
1 400,00лв.
Омекотител за вода със 75 литра йонообменна смола от 2 части- Съд за смола и съд за солен разтвор. Гамата омекотители за вода с 2 отделни съда се използва за по-големи обекти като: Хотели, Жилищни сгради с над 10 обитателя, Промишлени предприятия, Публични сгради, Автомивки и други обекти с нео..
1 850,00лв.
Омекотител за вода със 150 литра йонообменна смола от 2 части- Съд за смола и съд за солен разтвор. Гамата омекотители за вода с 2 отделни съда се използва за по-големи обекти като: Хотели, Жилищни сгради с над 10 обитателя, Промишлени предприятия, Публични сгради, Автомивки и други обекти с не..
3 660,00лв.
Омекотител за вода с 300 или 700 литра йонообменна смола от 2 части- Съд за смола и съд за солен разтвор. Гамата омекотители за вода с 2 отделни съда се използва за по-големи обекти като: Хотели, Жилищни сгради с над 10 обитателя, Промишлени предприятия, Публични сгради, Автомивки и други обект..
8 900,00лв.
Филтърна колона за монтаж към водопровода с 28 литра Katalox Light смола за отнемане на желязо и манган. Колоната ще извършва автоматично обратно промиване на определен период от време.Katalox Light е смола, разработена специално за намаляване на количеството Желязо и Манган във водата.Произ..
999,90лв.
Таблетирана сол DIO Systems с чистота над 99.7% за използване в битови и професионални омекотителни инсталации.Тегло: 25 кгТаблетираната сол е опакована в изключително здрави чували.Цени:На чувал - 22.00 лв за бройПалет 48 чувала (1200 кг)-  816 лв с ДДС. (17 лв. за брой) Палета е включен в цен..
22,00лв.
Йонообменна смола Purolite, 25 литраВ професионалните ни омекотители се използва висок клас йонообменна смола Purolite.Американския и производител разработва различни видове йоно-обменни смоли от 1981г., и тя е до 2 пъти по-устойчива от битовите смоли.Цени:1 литър -11.90 лв.Чувал 25 литра: 240 лв...
11,90лв.
Тест капки за твърдост за вода с 3 реагентаИнструкция:Вземете точно 5 мл вода за тест, Сложете 5 капки от реагент АДобавете 2 капки от реагент Б и разтърсете добре, водата трябва да стане червенаТогава сложете толкова капки от реагент C, докато водата промени цвета си от червено до синьоВсяка капка ..
15,00лв.
Йонообменна смола за битови омекотители Extrepure.Киселинна катийонитна смола Extrepure25 литра20 кг..
139,90лв.
Показани са от 1 до 15 от общо 15 резултата на (1 страници)