МЕНЮ
Кошница

Йонизирана вода

Лечебните свойства на живата вода.

Създаването на Йонизирана алкална вода се състои в пречистване, йонизиране, алкализиране и преструктуриране на чешмяната вода. Промените след процеса на “съживяване” са:

 • Промяна на нивото на ОРП (окислително редукционен потенциал) от диапазона (+200-+400) до (-400- -500). Това дава силата на водата да намали киселинните токсини и да действа като мощен антиоксидант.

 • Увеличава PH индекса на водата. Повишеното PH позволява да се постигне ефекта на алкализиране на тялото, предотвратявайки редица здравословни проблеми.

 • Променя структурата на водата като намаля броя молекули H2O в един клъстер* от 13-18 бр.(чешмяна) до 5-6 (Йонизирана). По този начин клъстерите по-лесно захранват клетките и хидратират организма по-добре.

 • Пречиства водата от вредни варовични съединения, хлор, флуор, бактерии и тежки метали. Те са основни причинители на редица заболявания.

 

 

 

Но как Йонизираната алкална вода помага на здравето ни? Представяме ви 10 от лечебните свойства на живата вода:

1. Тя е силен антиоксидант.

Антиоксидантите помагат да се защити тялото ни от свободните радикали, които могат да причинят различни здравословни проблеми. Свободните радикали са групи от атоми, които могат да повредят нашето тяло, като наранят имунната система. Когато имунната система е компрометирана, могат да се развият различни видове заболявания, вариращи от незначителни до сериозни дегенеративни заболявания. Свободните радикали идват от различни източници, като излагане на токсични вещества, замърсяване, цигарен дим, вредни храни и дори общи битови продукти. Тялото се нуждае от антиоксиданти, за да се бори с ефекта на свободните радикали.

Голям източник на антиоксиданти е Йонизираната вода, поради силно отрицателния си ОРП (окислително редукционен потенциал) и алкалното си PH. Тe позволяват на водата да бъде добър унищожител на свободни радикали. С други думи, просто като пиете жива вода, можете да защитите тялото си от много различни заболявания, които могат да причинят сериозни здравни проблеми.

2. Алкалната вода балансира PH нивото на тялото.

Тялото се опитва да поддържа естествено киселинно-алкалния баланс на кръвта ви, но когато тя е прекалено киселинна, вашата система трябва да работи още по-усилено, за да запази този баланс. Това на свой ред може да предизвика стрес в други области. Когато тялото ви стане прекалено киселинно, то може да пречи на работата на всички клетки в тялото ви.

Средната съвременна диета, състояща се от тлъсти меса, сирена и масло, допринася за прекалено киселинно PH ниво. Пушенето, пиенето на кафе и безалкохолни напитки, рафинираната захар и алкохола също играят ключова роля. Приемането на твърде много от тези храни ще натрупа киселинни токсини в телата ни. Болестите процъфтяват, когато киселинните нива са високи.

Алкалната вода помага чрез неутрализиране на киселинните токсини в тялото, запазвайки оптималния за него PH баланс. Въпреки че работи най-добре като превантивна мярка, тези, които вече имат заболяване, могат да пият алкална вода, за да ускорят процеса на възстановяване.

3. Живата вода има доказан ефект против състаряването.

Състаряването не е неизбежно. То е причинено от натрупване на киселинни токсини и свободни радикали в тялото, които създват киселинна среда и убиват клетките му. Тези причинители се натрупват с течение на времето, благодарение на нездравословна диета, мръсна околна среда, тютюнопушене, консумиране на кафе, газирани напитки и алкохол. Задържането на тези токсини състарява организма, но това е обратимо по лесен и достъпен начин.

Лесен начин да пречистите тялото си е като пиете Жива вода. Тя успешно се бори с киселинните токсини и свободните радикали, благодарение на силно отрицателното си ОРП и високо алкално PH. Резултата е детоксикиране на организма и освобождаване на органите, кръвта, клетките и кожата от киселинните вредители. Поради свойството на тялото да се самовъзстановява, ефекта ще бъде забележим до седмици.

4. Хидратира по-добре организма.

Йонизираната вода съдържа по-малко H2O молекули в един клъстер, което улеснява тялото да абсорбира вода в клетките, защото по-малките клъстери проникват по-лесно и по-бързо в тях.

Предварителното пречистване на водата допълително улеснява хидратирането на организма, защото не оставя в нея разтворени варовични съединения, запушващи клетките.

5. Йонизираната вода детоксикира тялото.

Основното предимство на пиенето на Йонизирана вода е способността и да премахне киселинните токсини и свободните радикали, които могат да накарат тялото ви да развие болести.

Много от програмите за детоксикация препоръчват закупуване на йонизатор за вода, за да се гарантира, че организма ще се очисти най-ефективно от токсините.

6. Живата вода доказано помага в борбата с Рака.

Раковите клетки не живеят в среда с неутрално или алкално ниво на рН. Ракът процъфтява в кисела среда. Алкалният баланс на организма е важен за предотвратяване на растежа на злокачествени клетки. Всичко, което човек консумира, определя pH нивото на тялото. За здраво тяло трябва да се поддържа ниво на рН от 7,30 до 7,35. Пиенето на алкална вода му помага да запази тези оптимални стойности.

Живата вода също е ефективна при предотвратяването на растежа на раковите клетки. Ето защо дори и най-здравите хора трябва да пият алкална вода като превантивна мярка, преди да се развие потенциално злокачествено заболяване.

7. Алкалната вода подсилва имунната система.

Поддържането на тялото в по-алкално състояние ще стимулира имунната система. Това е естествен ефект от неутрализирането на свободните радикали и помага за очистването на токсините. Тя не се затормозява с пречистване на натрупаните вредни токсини в организма и не отделя ресурс за преборването на бактерии пренесени от водата, защото те са предварително унищожени.

Доказано, че редовното приемане на алкална вода значително спомага за подобряване на имунната система на човека. Подсилването й е от жизненоважно значение за дългосрочното здраве.

8. Йонизираната вода помага за отслабване.

Йонизираната вода е много полезна за тези, които имат проблеми с теглото си. Днешният начин на живот се състои главно от нездравословна храна, вредни напитки и замърсена околна среда, които значително увеличават киселините в тялото. В резултат то създава повече мастни клетки, за да неутрализира киселините. Това неизбежно води до нежелано увеличаване на теглото.

Алкалната вода естествено неутрализира киселините в тялото. С други думи, тези, които пият алкална вода, не е нужно да създават повече мастни клетки, за да преборят киселините. Напротив, те започват да намаляват.

Пиенето на алкална вода значително помага при загуба на тегло, тъй като е спряно образуването на нови мастни клетки. Тялото, което има здравословно PH ниво, губи тегло по-лесно от тялото с високо ниво на киселинност.

9. Алкалната вода подтиска диабета.

Д-р Теодор Бароди издава проучване за алкална вода, в което казва, че има важна връзка между кръвната захар и алкалната вода. В книгата си “Алкализирай или умри”, д-р Бароди заявява:

“Панкреасът е силно зависим от алкалната вода. В замяна той произвежда алкални храносмилателни ензими и натриев бикарбонат. Целият аспект на функцията на панкреаса намалява излишната киселинност. По този начин се регулира баланса на кръвната захар. За да я регулирате по-добре, пийте само алкална вода. “

В Япония д-р Кейджиро Куубара третира диабет с алкална вода от години. Той казва, че дори само един месец от пиенето на алкална вода може значително да помогне за свалянето на захарта. Всички тези изследвания от различни части на света помагат да се докаже, че намаляването на нивата на кръвната захар е една от многото ползи на Живата вода.

10. Обратната киселинна вода е страхотен метод за почистване на акне и кожни екземи.

Поради киселинното си pH, отпадъчната вода изтичаща от уреда е силен дезинфектант. Тя има добро действие срещу микроби и възпаления. Можете да я използвате за почистване на акне, екземи, за гаргара на устата или за почистване на всякакви предмети.

Йонизатори за вода DIO ION

Йонизаторите от гамата на DIO ION произвеждат жива вода чрез няколко стъпки.

Филтриране: 4 филтъра за предварително пречистване се грижат за премахването на всички вредни варовични съединения, хлор, флуор, бактерии и тежки метали. Те се сменят на всеки 6000 литра вода като всички уреди автоматично изписват съобщение на дисплея си, когато животът им приключва.

Следващата стъпка за създаването на живата вода е йонизирането и алкализирането. При нея водата преминава през 7 електролитни плочи от Титан с платинено покритие. Броят и материалите, от които са произведени е основен показател за качеството на уреда и водата. При преминаването през плочите водата бива разделена на 2 вида:

 • Алкална, с отрицателно ОРП и висок PH индекс.
 • Киселинна, с положително ОРП и нисък PH индекс.

Всички уреди DIO ION произвеждат 7 различни вида вода: 4 алкални, 1 пречистена и 2 киселинни. Всички те имат различни приложения.

Предимства на уредите DIO ION:

 • Модерен и компактен дизайн.
 • 1 година гаранция.
 • 4 степенно предварително пречистване, гарантиращо високо качество на водата.
 • 7 на брой електролитни плочи осигуряващи едни от най-добрите ОРП и PH показатели на водата.
 • За производството на плочите е използван най-висококачественият материал в бранша- Титан, и са довършени с платинено покритие.
 • Автоматично почистване на електролитните плочи.
 • 7 различни вида вода отговарящи на разнообразни нужди.
 • 3,8″ цветен LCD дисплей показващ: PH индекс, ОРП индекс, оставащият живот на филтрите, режим на работа.
 • Индикатор за оставащия живот на филтрите.
 • Възможност за вграждане на филтрите под плот.
 • CE сертификат
 • Лесна подмяна на филтрите само за 1 минута.