МЕНЮ
Кошница

Филтри за питейна вода

Как филтрите за вода могат да подобрят качеството и вкуса на водата от чешмата във вашия дом
Все повече хора се интересуват от качеството и вкуса на питейната вода, която дебнат от чешмата си вкъщи. Щастливо, има едно просто, но мощно решение, което може да подобри не само качеството, но и вкусът на водата, която консумирате. Филтрите за вода се явяват идеалния избор за всички, които търсят чиста, пречистена и вкусна вода директно от крана.

Какво прави тези филтри така ефективни? Основната им работа е да отстраняват замърсяванията и примесите от водата, като например хлор, химикали, бактерии и много други. Това не само осигурява по-добра вкусова преживяване, но и намалява риска от замърсители и заболявания. Определено, инсталирането на филтър за вода в дома ви може да промени начина ви на питейна вода и да осигури на вас и вашето семейство необходимата защита и комфорт.

И така, сте готови да превърнете водата от крана в дома си във вода с перфектно качество и вкус? Вижте повече за разнообразието от филтри за вода и как да изберете най-подходящия за вас.

Често срещани замърсители в чешмяната вода

Въпреки че водата от обществените водопроводни системи се третира и филтрира, за да бъде безопасна за пиене, все още може да съдържа различни замърсявания. Ето някои от най-честите замърсители, които могат да се намерят в водата от чешмата:

1. Хлор - Хлорът се използва за дезинфекция на водата, но може да остави неприятен вкус и мирис. При повишена концентрация хлорът може да бъде вреден за здравето.

2. Химикали - Различни химикали, като например пестициди, хербициди и фармацевтични остатъци, могат да се намерят във водата от чешмата. Тези химикали могат да представляват риск за здравето, особено при продължително излагане.

3. Бактерии - Въпреки че водата се третира с антибактериални средства, все още може да съдържа бактерии. Някои от тях могат да бъдат патогенни и да предизвикат заболявания.

4. Тежки метали - Олово, мед, желязо и други тежки метали могат да се намерят във водата от чешмата поради корозия на водопроводните тръби. Тези метали могат да бъдат вредни за здравето при продължително излагане.

Това са само някои от многото замърсители, които могат да се срещнат в обществената водоснабдителна мрежа. Имайки предвид тези факти, използването на воден филтър може да бъде от съществено значение за подобряване на качеството и вкуса на водата, която пиете.

Как работят филтрите за вода?

Водните филтри работят по различни начини, в зависимост от типа на филтъра. Ето няколко основни принципа на работа:

1. Активен въгленов филтър - Този тип филтър използва активен въглен, който е изключително ефективен при премахването на хлор, химикали и неприятни миризми от водата. Въгленът има много малки пори, които задържат замърсяванията, докато водата минава през филтъра.

2. Обратно осмозен филтър - Този тип филтър използва мембрана за осмоза, която пречиства водата от замърсявания чрез използване на високо налягане. Мембраната пропуска само чиста вода, докато задържа замърсяванията.

3. Ултравиолетов стерилизатор - Този тип филтър използва ултравиолетова светлина, която убива бактериите и вирусите във водата. Това е ефективен начин за дезинфекция на водата и предотвратяване на заболявания.

Има и други типове водни филтри, които работят по различни принципи. Изборът на правилния тип филтър зависи от конкретните нужди и предпочитания на потребителя.


Налични видове филтри за вода

1. Кани за филтриране на вода - Тези филтри са преносими и лесни за използване. Обикновено се състоят от специална кана със вграден филтър, който пречиства водата, като премахва замърсяванията и неприятните миризми. Кани за филтриране на вода са икономичен вариант за домовете, които не се нуждаят от постоянна инсталация на филтър.

2. Уреди за инсталация под мивката - Тези филтри се инсталират директно под мивката и предлагат непрекъснато филтриране на водата. Те обикновено се свързват към водопроводната система и могат да пречистват водата от различни замърсявания. Уредите за инсталация под мивката са идеални за домовете, които искат постоянно филтриране на водата, без да заемат много място.

3. Филтри за душ - Тези филтри се поставят на душ главата и пречистват водата, която излиза от душа. Те премахват хлор и други замърсявания, които могат да дразнят кожата и косата. Филтрите за душ са отличен избор за хората, които искат да се насладят на по-чиста и по-здравословна вода, докато се душират.

Това са само някои от многото типове водни филтри, които са на разположение. Важно е да се избере филтър, който отговаря на конкретните нужди и предпочитания на потребителя.

Ползите от използването на филтри за вода.

Използването на водни филтри носи множество ползи както за здравето, така и за удобството на хората. Ето няколко от основните предимства:

1. Подобрен вкус и мирис - Филтрираната вода има по-добър вкус и мирис, тъй като се премахват неприятните миризми и вкусове, свързани с хлор и други замърсявания.

2. Премахване на замърсявания - Водните филтри премахват различни замърсявания, като хлор, химикали, бактерии и тежки метали. Това помага да се намали риска от заболявания и вредни въздействия върху здравето.

3. Икономия на пари - Използването на воден филтър може да намали необходимостта от закупуване на бутилирана вода. Това ви позволява да спестите пари в дългосрочен план и да намалите употребата на единични употреби.

4. Придобиване на здравословни хранителни навици - Когато водата има по-добър вкус и качество, вероятността да я пиете повече и да я използвате за приготвяне на храна е по-висока. Това ви помага да поддържате здравословни хранителни навици и да се хидратирате по-добре.

5. Екологична алтернатива - Използването на воден филтър е по-екологична алтернатива на закупуването на бутилирана вода. Това намалява отпадъка от пластмасови бутилки и намалява отрицателното въздействие върху околната среда.
Двуколонна система за централно пречистване на водата от едри замърсители. Предназначена е за директно поставаяне на водопровода и е изработена от висококачествена ABS пластмаса. Входящите и изходящи изводи са месингови, с размери: 1/2", 3/4", 1"1. (PP) Полипропиленов филтър с пропускливост 5 микрон..
49,90лв.
Едноколонна система за централно пречистване на водата от едри замърсители. Предназначена е за директно поставяне на водопровода и е изработена от висококачествена PET пластмаса. Входящите и изходящи изводи са месингови, с размери: 1/2", 3/4", 1"В комплекта не е включен филтърен елементФилтърни елем..
24,90лв.
Три-колонна система за централно пречистване на водата от неразтворени замърсители.Прозрачните колони позволяват лесно определяна степента на замърсяване, а входящите и изходящи изводи са месингови, с размер 1"1. (PP) Полипропиленов филтър с пропускливост 1,5 или 20 микрона за премахване на едри зам..
89,90лв.
Центробежният филтър Cintropur NW25 е висококачествен механичен филтър, който задържа всички неразтворени замърсители като песъчинки, ръжди, кал и тиня. След като се замърси, филтъра се почиства по 2 начина:1.  Благодарение на центробежен завихрител, по-голямата част от замърсителите се натрупв..
149,90лв.
Филтърна колона за монтаж към водопровода с кварцов пясък Zeosorb, на германския производител Watch Water GMBHКолоната с Кварцов пясък премахва всички едри замърсители като пясък, ръжда, тиня, кал, с размер над 10 микрона, които са способни да затлачат водопровода ви. Предимството пред филтрите е в ..
730,00лв.
Филтърна колона за монтаж към водопровода с Активен въглен Activesorb, на германския производител Watch Water GMBHКолоната с Активен въглен е ефективен метод за премахване на миризми, бактерии, спори и вируси във водата.Също така се използва за премахване на хлор и флуор разтворе..
999,90лв.
Филтърна колона за монтаж към водопровода с 28 литра Katalox Light смола за отнемане на желязо и манган. Колоната ще извършва автоматично обратно промиване на определен период от време.Katalox Light е смола, разработена специално за намаляване на количеството Желязо и Манган във водата.Произ..
999,90лв.
Каната с вместимост 12 литра изпълнява 3 основни функции за водата:1. Филтриране от всички фини замърсители като песъчинки, ръжди, хлор, флуор, бактерии и други.2. Алкализиране на водата до 9.5 ph, което спомага за подържане на алкалния баланс на организма3. Минерализиране на водата чрез 4-те си Фил..
119,90лв.
Душ слушалка с двоен сменяем Филтър: витамин C и минерален филтър Душ слушалка с двоен сменяем Филтър: витамин C и минерален филтър
Промоция
Душ слушалка с двоен филтър- Филтър с витамин C и филтър с турмалин и зеолит.Дизайна подобрява на неръждаема стомана. Филтрирането на водата, с която се къпете е изключително важно за вашата коса и кожа. При къпане с нефилтрирана вода, след изсъхване, по косата и кожата ви остават калциеви и ма..
54,90лв. 34,90лв.
Колонен филтър за централно пречистване на водата от песъчинки, ръжди и други неразтворени замърсители.Големия размер на колоната от 50 см позволява по-голям дебит, по-силно филтриране и по-дълъг интервал на обслужване. Предназначена е за директно поставаяне на водопровода и е изработена от вис..
59,90лв.
Двуколонна система за централно пречистване на водата от неразтворени замърсители.Големия размер на колоните от 50 см позволява по-голям дебит, по-силно филтриране и по-дълъг интервал на обслужване. Предназначена е за директно поставаяне на водопровода и е изработена от висококачествена PP пластмаса..
89,90лв.
Три-колонна система за централно пречистване на водата от неразтворени замърсители.Големия размер на колоните от 50 см позволява по-голям дебит, по-силно филтриране и по-дълъг интервал на обслужване. Предназначена е за директно поставаяне на водопровода и е изработена от висококачествена PP пла..
159,90лв.
Двуколонен филтър за чешма. Свързва се директно към батерията чрез преходник и ви предоставя основно пречистена вода чрез следните 2 степени:1. (PP) Полипропиленов филтър с пропускливост 5 микрона за премахване на едри замърсители2. (CTO) Филтър с пресован активен въглен за редуциране на хлор, мириз..
49,90лв.
Пречиствател За Вода / Филтър за Чешма  Zoosen Пречиствател За Вода / Филтър за Чешма  Zoosen
Промоция
Пречиствателят за вода Zoosen е едно от най-компактните и бързи решения за филтриране на водата в дома.5 компонентният филтър Zoosen премахва от чешмяната вода неприятния хлор, лошия вкус и миризмите, утайките, като ви дава по-чиста и по-добра на вкус вода за пиене, готвене и миене на плодове и зеле..
39,00лв. 24,90лв.
Филтърът за душ се монтира на извода на смесителя към маркуча за душ. Стандартен размер 3/8" с вътрешна и външна резба.Степени на пречистване:1. Керамичен филтър за премахване на всички неразтворени замърсители до 0.2 микрона, като: Песъчинки, Ръжди, утайки, кал.2. Активен въглен, който редуцир..
29,90лв.
Автоматичния филтър за твърди частици ви осигурява безгрижно и надеждно филтриране на водата, без ангажименти по почистване или подмяна на филтри.Инсталацията е лесна и в комплекта са включени преходи за 3/4" и 1"Филтърът се свързва към обратна вода и се настройва да се промива веднъж за период от 1..
299,90лв.
Самопочистващия центробежен филтър пречиства твърди седиментни частици във водата, като: ПесъчинкиРъждаТиняКал ДругиСлед натрупване на замърсители във времето, отваряте кранчето на дъното на филтъра и ги източвате в канала (опционално свързване) или в кофа. По време на дренирането можете да вър..
89,90лв.
Самопочистващия центробежен филтър пречиства твърди седиментни частици във водата, като:ПесъчинкиРъждаТиняКал ДругиСлед натрупване на замърсители във времето, отваряте кранчето на дъното на филтъра и ги източвате в канала (опционално свързване) или в кофа. По време на източването можете да върт..
149,90лв.
Самопочистващия центробежен филтър пречиства твърди седиментни частици във водата, като:ПесъчинкиРъждаТиняКал ДругиПрепоръчваме неговото поставяне преди всички омекотителни инсталации, както и на централните водопроводи на Предприятия и Жилищни сгради.След натрупване на замърсители във времето,..
799,90лв.
Центробежният филтър Cintropur NW32 е висококачествен механичен филтър, който задържа всички неразтворени замърсители като песъчинки, ръжди, кал и тиня. След като се замърси, филтъра се почиства по 2 начина:1.  Благодарение на центробежен завихрител, по-голямата част от замърсителите се натрупв..
214,90лв.
Центробежният филтър Cintropur SL160 е компактен механичен филтър, който задържа всички неразтворени замърсители като песъчинки, ръжди, кал и тиня. Той е добър заместител на по-високия клас филтри за вода Cintropur NW, като има всички предимства с изключение на опцията за дрениране и поставяне на ма..
79,90лв.
Центробежният филтър Cintropur SL240 е висококачествен механичен филтър, който задържа всички неразтворени замърсители като песъчинки, ръжди, кал и тиня. Той е добър заместител на по-високия клас филтри за вода Cintropur NW, като има всички предимства с изключение на опцията за дрениране и поставяне..
99,90лв.
Центробежният филтър Cintropur NW400 е висококачествен механичен филтър, който задържа всички неразтворени замърсители като песъчинки, ръжди, кал и тиня. Той е най-малкият от Индустриалната серия на Cintropur, и позволява максимален дебит до л/ч.След като се замърси, филтъра се почиства по 2 начина:..
499,00лв.
Центробежният филтър Cintropur NW500 е висококачествен механичен филтър, който задържа всички неразтворени замърсители като песъчинки, ръжди, кал и тиня. NW500 е част от Индустриалната серия на Cintropur, и позволява максимален дебит до 18000 л/ч. Препоръчваме поставянето на този филтър преди всички..
760,00лв.
Центробежният филтър Cintropur NW800 е висококачествен механичен филтър, който задържа всички неразтворени замърсители като песъчинки, ръжди, кал и тиня. Той е най-големия филтър от Индустриалната серия на Cintropur, и позволява максимален дебит до 32000 л/ч. Препоръчва се за централно водоснабдяван..
1 050,00лв.
Показани са от 1 до 25 от общо 25 резултата на (1 страници)