МЕНЮ
Кошница

Омекотител за вода Keman Soft V1, 15 литра смола, Компактен, Upflow, 1000 л/ч


          Омекотител за вода Keman Soft V1, 15 литра смола, Компактен, Upflow, 1000 л/ч

          Омекотител за вода Keman Soft V1, 15 литра смола, Компактен, Upflow, 1000 л/ч

          Омекотител за вода Keman Soft V1, 15 литра смола, Компактен, Upflow, 1000 л/ч

          Омекотител за вода Keman Soft V1, 15 литра смола, Компактен, Upflow, 1000 л/ч
Омекотител за вода Keman Soft V1, 15 литра смола, Компактен, Upflow, 1000 л/ч
 • Наличност: ДА
919,90лв.

Възможни опции

ДОСТАВЯМЕ НА СЛЕДВАЩИЯ РАБОТЕН ДЕН
По-желание на клиента до адрес или офис на Еконт / СпидиНаличност
Наличност Онлайн Да
Наличност Магазин София Да
Наличност Магазин Пловдив Да
Наличност Магазин Варна ДаОмекотител за вода Keman Soft V1, 15 литра йонообменна смола

Soft V1 e най-добрия омекотител за вода за апартамент с 3-5 жители и потребление 18-19 куб.м. за месец.
Основното му предимство са компактните размери, които позволяват монтаж в малки пространства, дори в шкафчето на банята или кухнята ви. Същевременно обема смола е достатъчен за цялото домакинство.
Омекотителят за вода премахва от водата всички калциеви и магнезиеви йони, които представляват варовика във водата и ги заменя с натриеви йони. Те не оставят следи по техниката, водопроводите и повърхностите.
По този начин удължава живота на всички водопроводи, перални, миялни машини, кафе машини, водонагревни кани, батерии, бойлери и се  намаляват отлаганията на варовик по измити съдове, мивки и цялата баня.

Как работи омекотителят за вода?

Водата влизаща в омекотителя преминава през резервоара със йоно-обменна смола. Смолата има отрицателен заряд, който привлича положително заредените минерали във водата (получава се йонен обмен). Минералните отлагания се прилепват към смолата и вече омекотената вода излиза от резервоара за омекотителя и тече в цялата къща.

Омекотителите Keman са компактни и съда за таблетирана сол се намира в корпуса на омекотителя. В задната му част е колоната за йоно-обменна смола, а пред нея се помещава до 25 кг таблетирана сол. Тя се допълва веднъж на 3 месеца през подвижния капак на омекотителя. При първоначално пускане, в предната част има транспортна възглавница, която следва да бъде премахната и солта да бъде налята на нейно място.

В даден момент йонообменната смола достига максимален капацитет и не може да привлече повече минерални йони. Тогава резервоарът за омекотител трябва да бъде регенериран или почистен. 
За да се установи кога настъпва този момент, омекотителя измерва количеството вода преминало през него от предходната регенерация и пресмята обема с предварително зададената твърдост на водата.
Тогава автоматичния програматор включва регенерационен процес за смолата. При него в продължение на 30 минути тя се промива със солен разтвор извлечен от резервоара с таблетирана сол. Той обменя всички калциеви и магнезиеви йони с Натриеви и освобождава смолата. След това се промива с чиста вода за изплакване на солния разтвор. Целият процес се извършва автоматично в 2 часа през нощта, когато няма консумация и не пречи на ежедневните ви дейности, и изхвърля между 80 и 220 литра отпадна вода в канализацията, в зависимост от модела и налягането му.
В определен момент ще трябва да добавите още таблетирана сол в омекотителя. Колко често ще трябва да добавяте таблетирана сол зависи от това колко вода използвате. Средно четиричленно семейство обикновено трябва да добавя по 10 килограма таблетирана сол всеки месец.

Къде се инсталира?

Най-често омекотителят за вода се инсталира на входа на водата, спрямо вашия дом. Може да е удачно да го поставите в мазето, гаража, банята или килера. Омекотителя може да се монтира и във външна шахта като изискването е да имате водоустойчив капак и ел. захранване. Препоръчваме омекотителя за вода да се постави след поливната ви система, ако имате такава, за да не се използва излишно омекотена вода за напояване. За инсталацията е необходимао да имате: Открита тръба за входяща вода, Извод или тръба за изхвърляне на обратна вода по време на регенерацията (може да бъде до 2 метра над омекотителя), Електрическо захранване.

Предимства:

 • Автоматичен програматор, работещ по принципа на измерване количеството омекотена вода след регенерация.
 • Интегриран Бай-пас в омекотителя за лесен демонтаж, без да се спира подаването на вода
 • Настройка за твърдостта на омекотената вода

Предимства UPFLOW програматора:

UPFLOW регенерацията се изпълнява от опционалния UPFLOW програматор. 
1. UPFLOW регенерацията е с 30% по кратка и спестява 30% вода и сол
2. UPFLOW програматора пропуска вода по време на всички степени на регенерацията
3. Резервоара за сол е сух по време на нормална работа, той се пълни с вода при началото на регенерацията. 
4.  Автоматичен и ръчен Бай-пас
5. По-тиха регенерация

За компанията KEMAN:

Компанията за омекотители за вода KEMAN е основана през 2007 г. и предоставя продукти с безкомпромисно качество на ниски цени. Тя е специализирана в производството на омекотители за вода и автоматични клапани. Компанията има повече от 10 патента за иновации, а някои от продуктите им са били предложени за PCT международен патент. Компанията продава в повече от 30 страни като Русия, Франция, Испания, Германия, Италия, Чехия, България и други. В момента е един от водещите световни доставчици на омекотители за вода и лидер в дейността си.

Характеристики:
 • Обем смола: 15 литра
 • 2 години гаранция
 • Входящ/изходящ присъединителен размер: 1" (32mm)
 • Максимален дебит: 1000 л/ч
 • Размери: (В/Д/Ш):  670х470х310 мм (включително връзките)
 • Входящо налягане: 0.15-0.6 Mpa (1.5-6 bar)
 • Напрежение: 220V
 • Разход на енергия: 3-12W
 • Пропуска вода по време на регенерация (Upflow)
 • Регенерира чрез измерване на изразходено количество и твърдост на водата

Комплекта включва:
 • Омекотител за вода Keman Soft V1
 • Водопроводни връзки
 • Маркуч и скоби за обратна вода
 • Тест ленти за твърдост на водата
 • Гаранционна карта
 • Инструкция на Български и Английски език
 • Омекотителя е зареден с Йонообменна смола, но не е включена таблетирана солНапишете коментар

Лош Добър