МЕНЮ
Кошница

Системи с обратна осмоза

Какво представлява процесът „обратна осмоза“?

Обратна осмоза е процес, насочен към премахване на всички замърсители от водопроводната или сондажна вода. Този процес се състои от две главни части. Първата представлява пре-филтрация, при която водата преминава през няколко филтъра, улавящи всички едри замърсители в нея – пясък, ръжди, . След това се преминава към същинската обратна осмоза, свързана с промяна в химичния състав на водата. Тя се осъществява от мембрана с обратна осмоза, грижеща се да не допуска никакви варовични съединения, тежки метали, бактерии и микроорганизми в пречистената вода. Можем да кажем, че обратна осмоза е най-лесният за вас като потребители метод да получите чиста вода в домашни условия. В следващите редове ще разгледаме по-подробно отделните стъпки от протичането на процеса по обратна осмоза. В допълнение, ще разберете защо уредите за обратна осмоза, предлагани от DIO Systems, са оптималният избор на пазара.
 

Обратна осмоза – отделните стъпки и етапи от процеса

Обратна осмоза – пре-филтрация

Пре-филтрацивта, която предхожда същинската обратна осмоза, се осъществява от три филтъра. Тяхното предназначение е свързано с премахване на неразтворените едри замърсители и удължаване живота на мембраната. Ето какво трябва да знаете за всеки един от тези филтри:

-       първи филтър – 25-сантиметров полипропиленов филтър с пропускливост 5 микрона. Въпросният филтър се грижи за премахването от водата на по-едрите замърсители. Като примери за такива бихме могли да посочим ръждата, песъчинките, утайките и т.н.

-       втори филтър – пречиствателите за вода с обратна осмоза на предлагат и филтър с гранулиран активен въглен. Предназначението на този филтър с активен въглен е да отстранява от водата вещества като хлор, флуор, остатъци от вредни препарати, както и всички нежелани бактерии и микроорганизми.    

-       трети филтър – Системите имат и втори филтър с активен въглен за премахване на хлор, флуор, бактерии и миризми. Той е пресован и има по-ниска пропускливост от предходния.


Обратна осмоза - мембрана
След трите филтъра идва ред на мембраната с обратна осмоза. Най-съществената характеристика на тази мембрана с обратна осмоза е нейната ниска пропускливост от 0.0001 микрон (0.1 nm). Благодарение на нея не се позволява на никакви разтворени неорганични минерали, хлор, вредни вируси, бактерии и други елементи да попаднат в пречистената питейна вода. Показателно за ефективността на съответната мембрана с обратна осмоза е, че през нея не могат да преминат тежки метали, дори да са на молекулярно ниво.

Обратна осмоза – филтър с фин активен въглен
Следващата стъпка от процеса по обратна осмоза, осъществяван от уредите на DIO Systems, отново е свързана с филтър. Става въпрос за филтър с фин активен въглен. Неговата цел е пречистената вода придобие мек и приятен вкус.

Oбратна осмоза – допълнителни функции на системата
При част от пречиствателите за вода с обратна осмоза на DIO Systems са налични и допълнителни функции, свързани с действието на минерализатор, алкализатор и UV стерилизатор. Вижте най-важното за тях:

-       минерализатор – минерализаторът е много подходящ за използване, след като водата бъде пречистена посредством процеса на обратна осмоза. Той се грижи за обогатяване на въпросната вода с полезни минерали, които са важни за здравето и кондицията на човешкия организъм.

-       алкализатор -  алкализаторът може да ви послужи за постигане на желаната промяна в нивото на PH на водата. Алкалната вода има редица полезни функции, сред които изпълняване ролята на антиоксидант, забавяне процесите на стареене, противодействие на кожни проблеми и т.н.

-        UV стерилизатор - UV стерилизаторът ще гарантира микробиологичната стерилност на водата. Той премахва всякакви вируси, бактерии и микроорганизми и прави водата напълно безопасна за човешкото здраве. 

Защо да закупите пречистватели за вода с обратна осмоза от DIO Systems?

DIO Systems е вносител и дистрибутор на пречистватели за вода, използвани в дома и на работното място. Ние ще ви предоставим първокласните пречистватели за вода с обратна осмоза на най-достъпна цена. Ето няколко основателни причини да заложите именно на тези пречистватели за вода с обратна осмоза:


Пречистватели за вода с обратна осмоза от DIO Systems: Функционалност и естетика – пречиствателите за вода с обратна осмоза на DIO Systems се отличават с най-високи нива на функционалност и естетика. Те гарантират максимална ефективност на процеса по пречистване, а елегантните им дизайни биха се вписали перфектно в облика и атмосферата на всяка съвременна кухня. В допълнение, предлаганите от нас пречистватели за вода с обратна осмоза вървят с 2-годишна гаранция. Гаранция, която е още едно доказателство за тяхното качество и за способността им да запазят отличното си състояние за дълъг период от време.

 

Пречистватели за вода с обратна осмоза от DIO Systems: Лесна поддръжка – няма да имате никакви проблеми с поддръжката на закупения пречиствател за вода с обратна осмоза. На практика единствените дейности, които ще се изискват от вас в този аспект, са редовната подмяна на филтрите и мембраната за обратна осмоза. Филтрите е нужно да бъдат подменяни на всеки 6 месеца, докато мембраната за обратна осмоза може да се използва за период до 18 месеца. Спазвате ли тези съвсем прости изисквания, ще си гарантирате наличие на чиста вода за дълъг период напред във времето.

 

Пречистватели за вода с обратна осмоза от DIO Systems: Всичко необходимо от категорията - DIO Systems е в състояние да ви предостави всичко, което ви е необходимо от категорията „Пречистватели за вода с обратна осмоза“. При нас ще откриете няколко различни модела уреди от тази категория, така че да можете да направите избор в зависимост от изискванията си по отношение на функции, дизайн и цена. В допълнение, предлагаме на клиентите си и пълна окомплектовка за закупените от тях пречистватели за вода с обратна осмоза, в това число мембрана и комплект филтри, които са основни елементи от работата на цялостната система.

 

Пречистватели за вода с обратна осмоза от DIO Systems: Достъпни цени – когато става въпрос за артикули от категория „Пречистватели за вода с обратна осмоза“, ние ще ви предложим възможно най-конкурентните и изгодни цени на българския пазар. От самото начало на дейността си екипът на DIO Systems се стреми да направи своите продукти и услуги достъпни за максимално широк кръг от хора, които да имат възможност за бързо и лесно получаване на чиста вода в дома си.

Машината DIO ROHG е компактен комбиниран диспенсър 4 в 1, който извършва следните функции:1. Пречиства водата чрез 6 степенна система с обратна осмоза и UV стерилизация.2. Създава водородна вода с наситеност до 1450 ppb, ORP -550 и PH 83. Нагрява водата по избор на 5 степени  до 99 градуса C.4...
1 049,90лв.
Етапите за пречистване са:Първи е Полипропиленов филтър 5 микрона за твърди частици, като пясък, ръжди и други. При сравнително чиста входяща вода се поставя филтър 1 микрон.Филтър с гранулиран активен въглен: Премахва хлор, флуор и бактерии.Филтър с пресован активен въглен засилващ действието на пр..
319,90лв.
Home е най-достъпната система за обратна осмоза от гамата на DIO Systems. Тя е идеална за монтаж под плота и използва семпъл принцип на пречистване, като прекарва водата през филтрационната система само с помощта на входящото налягане.Системата с обратна осмоза използва 6-степенна система за премахв..
259,90лв.
Най-чистата вода се произвежда от системи за Обратна Осмоза без разширителен съдС дебита си на чиста питейна вода от над 1 литър в минута,  RO400 е достатъчно производителна, за да работи без разширителен съд.Това позволява компактен монтаж на плота, скрит под мивката или окачен на шкаф.Система..
519,90лв.
Най-чистата вода се произвежда от системи за Обратна Осмоза без разширителен съдС дебита си на чиста питейна вода от над 1.5 литра в минута,  RO600 е достатъчно производителна, за да работи без разширителен съд.Това позволява компактен монтаж на плота, скрит под мивката или окачен на шкаф.Систе..
699,90лв.
Системата за Обратна Осмоза RO75 има много предимства спрямо стандартните системи като дизайна и качеството на материала на компактната кутия, в която са прибрани всички части. Както системата, така и елегантното кранче, можете без притеснение да поставите на плота и на най-изисканата кухня. LCD дис..
419,90лв.
Системата с ултрафилтрация е най-достъпния пречиствател за директно връзване към водопровода. Ниската пропускливост на мембраната от 0.1 микрона ви предоставя вода пречистена от вредните замърсители в чешмяната вода, а филтърът с фин активен въглен и предава мек и приятен вкус. 5 степенната система ..
159,90лв.
Индустриална система с обратна осмоза с производителност 250 литра на час, за приложение в индустриални производства, автомивки, бутилиране на трапезна вода, сгради и други. Пристига напълно подготвена за работа, с електронно управление и е поставена на рамка от Неръждаема стомана клас 304 с колелца..
4 200,00лв.
Индустриална система с обратна осмоза с производителност 500 литра на час, за приложение в индустриални производства, автомивки, бутилиране на трапезна вода, сгради и други. Пристига напълно подготвена за работа, с електронно управление и е монтирана върху конструкция от неръждаема стомана клас 304 ..
4 900,00лв.
Индустриална система за пречистване на вода с обратна осмоза 2000 Л/Ч. DIO Systems предлага цялостно изградена система с включена самозасмукваща помпа, пре-филтрация, омекотяване и 8 броя мембрани с обратна осмоза 4040, с производителност 250 Л/Ч всяка. Системата е изградена върху корпус от нер..
24 000,00лв.
UV стерилизатор за вода се използва за пълна дезинфекция на водата. Бактерицидната UVC пура, намираща се в неръждаемия корпус излъчва светлина с дължина на вълната 253.7nm. Лъчите преминават през кварцовото стъкло и унищожават всички вируси, бактерии, спори и други микроорганизми в преминаващата вод..
59,90лв.
Измервателен уред за замерване на общия количествен състав на разтворени вещества във водата.Измерва TDS (total dissolved solids) и ЕC (електропроводимост). TDS се измерва в единица PPM (parts per million), а електропроводимостта в ys/cm. 1 ppm = 1 mg/lИзмерва температурата на водата в градус по Цел..
19,90лв.
Смесителя за вода 3 в 1 е добро решение за монтаж на система система с обратна осмоза без да се пробива допълнителен отвор в мивката или плота.Предимства:Гъвкав чучур с подвижна глава за максимално удобство2 цвята: Сребърен (шлайфана неръждаема стомана) или Черен мат Изработен изцяло от неръжда..
209,90лв.
Смесителя за вода 3 в 1 е добро решение за монтаж на система система с обратна осмоза без да се пробива допълнителен отвор в мивката или плота.Предимства:Гъвкав чучур с подвижна глава за максимално удобство2 цвята: Сребърен (шлайфана неръждаема стомана) или Черен мат Изработен изцяло от неръжда..
209,90лв.
Смесителя за вода 3 в 1 е добро решение за монтаж на система система с обратна осмоза без да се пробива допълнителен отвор в мивката или плота.Смесителя е изработен изцяло от неръждаема стомана 304 и използва стандартен отвор за плот с диаметър 35 мм. Може да се завърта на 360 градуса.Дясната ръкохв..
209,90лв.
Пречистена вода обработена с обратна осмоза за технически цели. Може да бъде използвана в Стерилизатори, Акумулатори, Ютии, разреждане на антифриз, течност за чистачкиОбща минерализация под 3 mg/lВодата НЕ е с гарантирана стерилност и НЕ е питейна.Бутилка 1 Литър - 1.50 лв.Бутилка 10 Литра - 5 лв...
1,50лв.
Показани са от 1 до 16 от общо 16 резултата на (1 страници)